dimecres, 22 de desembre del 2010

El català a l'escola

La gent del TS, esperonada per la caverna mediàtica més castissa i amb el suport de la quinta columna de "ciutadans" i el PP, han aconseguit obrir un esvoranc en el nostre sistema educatiu.
La sentència falla que el castellà s'ha d'utilitzar de forma equivalent al català, tant dintre de les aules, com en la relació amb la societat.
Què significa?. Doncs que, a la pràctica, segons el color de l'administració i la valentia i/o voluntat del Claustre d'un centre, podem tenir el currículum escolar al 50%, la meitat de les assignatures impartides en català i l'altra meitat en castellà.
Aquesta sentència parteix de la falsa premisa que les dues llengües es troben en igualtat de condicions i amb l'aval de la "benvolguda i intocable" Constitució que defineix l'obligatorietat de conéixer el castellà i la seva cooficialitat. La llàstima és que els senyors jutges no apliquen la mateixa mesura quan s'ha de defensar el català i no s'autoimposen el deure de coneixer-lo si vénen a treballar aquí, tampoc obliguen cap mitjà de comunicació a aplicar l'equilibri lingüístic... i tants i tants d'exemples i vexacions a què ens sotmeten diàriament.
Només tenim una solució: marxem d'una vegada d'aquest estat que ens roba, ens humilia, ens menysprea i els ciutadans del qual, quan arriben aquí mostren les seves maneres de "señoritos conquistadores".
Diguem prou, ja!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada